Potravinová intolerancia
Potravinová intolerancia
V rámci ponuky laboratória Adla môžete teraz využiť najnovší in vitro diagnostický test na potravinovú precitlivenosť – Food Xplorer (FOX). Tento test umožňuje simultánne stanovenie špecifického IgG pre 283 potravinových antigénov z 13 skupín potravín.
Potravinová precitlivenosť (tiež označovaná ako “skrytá”, alebo “maskovaná” precitlivenosť) je reakcia organizmu, ktorá môže prejsť do rôznych foriem gastrointestinálnych/žalúdočných problémov s trávením. Nejde o alergiu, ale o reakciu imunitného systému, ktorá vedie k tvorbe protilátok IgG (imunoglobulín G) proti určitým potravinám.
Takáto potravinová precitlivenosť nie je celoživotná diagnóza. Potraviny vyvolávajúce symptómy možno identifikovať detekciou protilátok IgG špecifických pre potraviny v ľudskom sére. Zmena stravy a vyhýbanie sa príslušným potravinám môže zlepšiť symptómy.
Pre správne nastavenie terapie odporúčame výsledky konzultovať s Vašim ošetrujúcim lekárom.
Testované potraviny:
V rámci ponuky laboratória Adla môžete teraz využiť najnovší in vitro diagnostický test na potravinovú precitlivenosť – Food Xplorer (FOX). Tento test umožňuje simultánne stanovenie špecifického IgG pre 283 potravinových antigénov z 13 skupín potravín.
Potravinová precitlivenosť (tiež označovaná ako “skrytá”, alebo “maskovaná” precitlivenosť) je reakcia organizmu, ktorá môže prejsť do rôznych foriem gastrointestinálnych/žalúdočných problémov s trávením. Nejde o alergiu, ale o reakciu imunitného systému, ktorá vedie k tvorbe protilátok IgG (imunoglobulín G) proti určitým potravinám.
Takáto potravinová precitlivenosť nie je celoživotná diagnóza. Potraviny vyvolávajúce symptómy možno identifikovať detekciou protilátok IgG špecifických pre potraviny v ľudskom sére. Zmena stravy a vyhýbanie sa príslušným potravinám môže zlepšiť symptómy.
Pre správne nastavenie terapie odporúčame výsledky konzultovať s Vašim ošetrujúcim lekárom.
Testované potraviny:
- Jedlé huby (6 potravinových antigénov)
- Káva a čaj (9 potravinových antigénov)
- Korenie (31 potravinových antigénov)
- Mäso (14 potravinových antigénov)
- Nové potraviny (21 potravinových antigénov)
- Obilniny a semená (29 potravinových antigénov)
- Orechy (13 potravinových antigénov)
- Ovocie (36 potravinových antigénov)
- Ryby a plody mora (37 potravinových antigénov)
- Strukoviny (9 potravinových antigénov)
- Mlieko a vajcia (17 potravinových antigénov)
- Zelenina (51 potravinových antigénov)
- Ostatné (10 potravinových antigénov)